Als je minder koolhydraten wilt eten, is brood vaak het lastigst te vervangen. Want hoe handig is toch de boterham, zo gesmeerd en hij kan overal mee naar toe. Dat is met een salade een stukje lastiger. Niet getreurd! Want je maakt in een handomdraai je eigen, heerlijke koolhydraatarme kruidenbrood. Met een basis van amandelmeel en courgette en met rozemarijn als kruidige touch, helpt dit brood je door de koolhydraat blues. Makkelijk mee te nemen en in te vriezen. En heerlijk met een beetje roomboter of wat tapenade.
Benodigdheden voor 20 sneetjes:
(Bereidingstijd: 10 minuten, oventijd: 50 minuten)
- 200 gram courgette
- 250 gram amandelmeel
- 75 gram geitenroomkaas
- 1 sjalotje gesneden
- 2 knoflooktenen gesneden
- 4 eieren
- 100 ml kokosolie
- 1 eetlepel rozemarijn
- ½ theelepel zout
- Flinke snuf zwarte peper
- 1,5 theelepel bakpoeder of wijnsteenbakpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185°C.
Was de courgette en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze met de eieren, het sjalotje, knoflook, kokosolie en geitenkaas in een kom en maak met de staafmixer tot een homogene massa,
Roer in een andere kom het amandelmeel, peper, zout, rozemarijn en bakpoeder door elkaar.
Meng het courgettemengsel door de droge bestanddelen en giet het mengsel in een bakblik. Bak het in 50 minuten gaar en laat goed afkoelen.