Krachtvoer voor Vrouwen | Jouw dosis natuurlijke gezondheid online

KRACHTVOER
VOOR VROUWEN

Krachtvoer voor vrouwen is hét platform voor natuurlijke vrouwengezondheid. Het is mijn missie om jou als vrouw te helpen en te bekrachtigen zodat je op een natuurlijke wijze lekker in je vel zit.

Het platform

Ik begrijp als geen ander dat je als vrouw tegenwoordig nogal wat op je bordje hebt liggen; werken, je liefdesleven, misschien wel kinderen, tijd voor je vrienden, tijd voor jezelf en daarnaast wil je ook nog gezond zijn en er goed uitzien.
Daar kan je wel een steuntje bij in de rug gebruiken toch? Het is mijn missie om jou als vrouw te helpen en te bekrachtigen. Dat doe ik, samen met een heel leuk team, door mijn kennis, gebaseerd op jarenlange ervaring, met je te delen. Op krachtvoer voor vrouwen lees je op herkenbare en vaak humoristische wijze hoe je lichaam werkt en krijg je de beste tips en tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid. 

Hetty Crèvecoeur

Jeugd

Ik groeide op in Epe; een mooie bosrijke omgeving midden op de Veluwe. Ik ben de jongste met nog een broer en zus boven me. Mijn ouders hadden een fijne tuin en ik was daar altijd aan het rommelen, zelf bessen plukken en er sap van maken, of bloemen plukken en die laten drogen op mijn kamer. Kennis verzamelen zat er al jong in, ik zat uren te lezen over van alles en nog wat, en nog steeds kan je me niet blijer maken met een stapel verse boeken. Mijn ouders hadden ook een medische encyclopedie en daar zat ik vaak gefascineerd in te bladeren. We waren niet alternatief thuis maar als we ziek waren kwam er wel altijd een klein doosje met natuurlijke middelen tevoorschijn en koos mijn vader het een of andere druppeltje wat ik dan met tegenzin in nam 😊.

Studie

Na mijn middelbareschooltijd heb ik eerst twee jaar journalistiek gestudeerd, want alles wat met lezen en schrijven te maken had vond ik interessant. Totdat ik op een dag op de opleiding Natuurgeneeskunde stuitte. Ik wist tot op dat moment niet dat het bestond, maar toen ik het zag wist ik meteen: dit is het voor mij. Ik ben de volgende dag gestopt met journalistiek en ben natuurgeneeskunde gaan studeren en heb daar nooit spijt van gehad.
Ik startte op mijn 20ste en heb in totaal zeven jaar gestudeerd.
Daarna ben ik nooit gestopt met verdiepen in mijn vakgebied. Ik heb alle boeken die erover geschreven zijn verslonden en heb de afgelopen 21 jaar alle trends op het gebied van voeding en gezondheid grondig bestudeerd en vele ook zelf uitgeprobeerd in het kader van practice what you preach.
Onlangs volgde ik nog een associate degree in seksuologie, om mijn kennis op het gebied van vrouwengezondheid te verdiepen en er zullen ongetwijfeld nog andere studies volgen.

Werk/Praktijk/vastenkuren

Tijdens mijn studie natuurgeneeskunde ging ik werken bij een groot merk wat natuurlijke en orthomoleculaire producten maakt. Ik bemande het klant contact center, waar dagelijks vele vragen binnenkwamen over gezondheid. Ik paste de kennis vanuit mijn studie direct toe en leerde ontzettend veel over alle mogelijke aandoeningen, hoe orthomoleculaire preparaten en supplementen worden gemaakt en het uitgebreide onderzoek en de wetgeving eromheen.
Ik heb wel eens uitgerekend dat ik in vier jaar tijd zo’n 60.000 mensen, voornamelijk vrouwen heb gesproken en geadviseerd.

De uitdaging naar meer lonkte. Ik ben naar Rotterdam verhuisd en heb daar een aantal jaren een praktijk voor natuurgeneeskunde gehad. Ik genoot van het 1 op 1 contact en vond het altijd heel mooi om te zien hoe je met kleine aanpassingen in voeding of leefstijl een heel groot verschil kan maken.
Wat ik ook zag: Een klacht staat nooit op zich er zit altijd ‘een verhaal’ bij. Bij mijn behandeling keek en kijk ik altijd naar het grote plaatje en welk aspect het belangrijkst is om eerst aan te pakken; lichaam/geest of beide.
Naast het werk in mijn praktijk reisde ik regelmatig een paar weken naar Portugal af om vastenkuren te begeleiden. Ook daar kon ik mijn kennis over natuurgeneeskunde direct toepassen bij de behandelingen en consulten, onderwijl genietend van de heerlijke Portugese zon.

Vrouwengezondheid/Krachtvoer voor vrouwen

De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan specialiseren op het gebied van vrouwengezondheid en -welzijn. Dit omdat ik om me heen zag en zie en zelf ook bemerk dat het voor vrouwen tegenwoordig best een lastige tijd is. We hebben jammer genoeg nog steeds te maken met een eeuwenoud, vastgeroest rollenpatroon: de vrouw moet ondergeschikt en zorgzaam zijn en zichzelf wegcijferen voor het gemeengoed of de kinderen. Gelukkig is dit de laatste decennia enorm aan het veranderen maar her en der zit het er nog steeds in: vrouwen besteden over het algemeen meer werk aan het huishouden en het wel en wee van de kinderen, terwijl we nu ook werken en tal van andere dingen op ons bordje hebben liggen.
Daarnaast zijn we ook nog eens keihard voor onszelf en jammer genoeg ook voor elkaar. Als vrouw kan je het bijna nooit goed doen.
Tel daar dan ook nog eens de uitdagingen van schommelende hormonen rond de menstruatie, zwangerschap en overgang bij op. Ik vind dat vrouwen bij dat alles wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

Dat resulteerde in mijn boek: Krachtvoer voor vrouwen waarmee ik vrouwen wil bekrachtigen en helpen op een natuurlijke manier lekker in hun vel te zitten. Onlangs lanceerde ik ook dit online platform: Krachtvoer voor vrouwen en ben ik bezig met een nieuw boek: Krachtvoer voor moeders.

Koffietijd

Inmiddels zit ik ook alweer 6 jaar bij Koffietijd als vaste gezondheidsdeskundige wat ik geweldig vind! De eerste keer herinner ik me nog goed, ik was superzenuwachtig en wist van voor niet wat ik van achter had gezegd. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en hebben we ontzettend gave dingen gedaan.
Zo waren alle lentekuren een hoogtepunt voor mij. Maar waar ik nog het meest trots op ben zijn de vaginaweken. We hebben daar met zijn allen zoiets moois neergezet en echt taboes doorbreken door live op tv over vaginale ongemakken te praten.
De reacties waren overweldigend; na afloop van de uitzendingen kregen we veel vragen en heb ik vele honderden vrouwen mogen helpen met dingen die je écht wil weten maar waar je niet zo snel voor naar de huisarts gaat.

Voor mij bestaan er geen taboes, ik maak heel graag dingen bespreekbaar, in dat op zicht is niets menselijk mij vreemd. Mijn vrienden weten het ook altijd: Hetty kijkt nergens van op en bij haar kan je terecht met de gekste lichamelijke of geestelijke dingen.

Missie:

Mijn missie is het om met alles wat ik doe vrouwen te bekrachtigen en te ondersteunen en daarbij natuurgeneeskunde in een modern jasje, toegankelijk te maken voor een groot publiek. Ik geloof in betrouwbare, gedegen informatie, snappen hoe je lichaam werkt en de kracht van luchtigheid. In mijn boek en platform zit dan ook altijd een vleugje humor.

Ik hoop dat ik jou ook mag inspireren!

Veel liefs Hetty

Bestel het boek
Krachtvoer voor Vrouwen

Bruisend van de energie, vergezeld van een top humeur, stralende huid en een menstruatiecyclus die als een geoliede machine verloopt, welke vrouw wil dat nou niet?

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.