Zo herken je een goede multi

Als het om multivitamine gaat is de keuze reuze. Als je op deze dingen let zit je goed.

Sta jij wel eens voor het vitamine schap te dubben? Zoveel opties, zoveel merken, waar doe je goed aan? En heb je die vitamines en mineralen überhaupt wel echt nodig?

Om even met de laatste vraag te beginnen, ja met die extra vitamines en mineralen doe je je lichaam echt een groot plezier.
Er is eigenlijk geen orgaan of proces in je lichaam waar ze niet nodig zijn.Van je hormoonhuishouding tot aan je hersenen, immuunsysteem of je huid, you name it; vitaminen en mineralen zijn erbij betrokken.

Natuurlijk haal je die vitaminen en mineralen het liefst zoveel mogelijk uit je voeding. Maar in de praktijk lopen de dingen soms anders en kom je nou eenmaal niet elke dag braaf aan 200 gram groenten en 2 stuks fruit per dag of liefst nog meer.
Bovendien is door intensieve landbouw de bodem behoorlijk verschraald waardoor er minder mineralen in groenten en fruit zitten dan voorheen.
Met een goede multivitamine verzeker je je lichaam elke dag van die broodnodige portie essentiële vitaminen en mineralen. Maar waar moet je nou op letten? We hebben het even op een rijtje gezet:

Hier moet een goede multivitamine aan voldoen

Organisch gebonden mineralen

Mineralen die organisch gebonden zijn kan je lichaam optimaal opnemen en gebruiken. Je herkent ze op de verpakking o.a. aan de volgende toevoegingen achter het mineraal:

 • Gluconaat
 • Citraat
 • Glucinaat
 • Chelaat
 • Picolinaat
 • Boraat

Actieve vitamines

Sommige vitamines en dan met name de B-vitamines moet je lichaam eerst nog in je darmen en lever omzetten in de actieve vorm. Dat is bijvoorbeeld zo bij vitamine B6, B12 en foliumzuur.
Je doet je lichaam een groot plezier door deze vitamines al in de actieve vorm aan te bieden. Je vindt ze dan zo op de verpakking:

 • Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat)
 • Vitamine B12 (methylcobalamine)
 • Foliumzuur (5-methyltetrahydrofolaat)

Juiste hoeveelheden

Omdat alle vitamines en mineralen nauw samenwerken is een zorgvuldige dosering en verhouding van belang. Je wilt precies die hoeveelheden binnenkrijgen om je cellen optimaal te onderhouden: niet te veel/niet te weinig.

Krachtvoer voor vrouwen x Vitaminecompleet

We tippen je hier altijd heel graag welke kwalitatieve supplementen nou écht de moeite waard zijn. Daarom zijn we heel blij dat we vanaf nu samenwerken met Vitaminecompleet.
Een klein vitaminebedrijf met het hart op de goede plek en kwaliteit hoog in het vaandel.
Zij hebben een hele mooie multivitamine die voldoet aan alle eisen die je hier boven kon lezen:

 • Goed opneembaar
 • Slim gedoseerd

Daarnaast zitten er nog 16 extra natuurlijke goodies in die onder andere top zijn voor je huid en haar zoals: astaxanthine, lycopeen en bamboe extract. 

Met 1 tablet per dag ben je daarmee verzekerd van jouw Daily Essentials om lekker in je vel te zitten.

Hier thuis zijn we al een tijdje fan.

Wil je er meer over weten? Neem hier een kijkje!

 

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.