De herfst is in volle gang en met al die nattigheid en dalende temperaturen verlangt je lichaam al snel naar wat hartiger kost. Dat komt mooi uit want de groenten van het seizoen geven je lichaam vaak precies wat het nodig heeft. Zo liggen in oktober de koolrapen weer in de schappen. Je zou ze zomaar voorbijlopen want echt uitnodigend zien ze er niet uit. Maar met een dunschiller en een mes tover je die onooglijke koolrapen binnen no time om in de heerlijke, gezonde frietjes. Koolhydraatarm maar wel met veel smaak. Koolrapen zijn ook nog eens rijk aan mineralen zoals calcium, kalium en magnesium. Chilipoeder en paprikapoeder geven de frietjes een spicy touch en verwarmen je van binnenuit. Onweerstaanbaar met dit romige tijm en rozemarijnsausje.
Benodigdheden voor de friet
(2 personen) ·Bereidingstijd: 5 minuten, oventijd: 25 minuten
- 400 gram koolraap
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- Peper en zout
Voor de saus:
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel verse, fijngesneden rozemarijn
- ½ theelepel verse, fijngesneden tijm
- Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de koolraap en snijd deze in dikke frieten (Tip: tegenwoordig kun je in de meeste supermarkten ook voorgesneden koolraap verkrijgen). Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, hussel de koolraapfrieten met de kokosolie, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Laat de frieten in de over in circa 25 minuten gaar worden, hussel ze tussendoor nog even goed om.
Meng ondertussen in een kommetje de mayonaise, Griekse yoghurt, knoflookpoeder, rozemarijn en tijm tot een romige saus en maak op smaak met zout en peper.