intuitie-krachtvoer voor vrouwen

Intuïtie, dit is het en zo versterk je het

Intuïtie kan een krachtige raadgever zijn. Hoe werkt je intuïtie en hoe maak je er optimaal gebruik van? Check het in dit artikel!

Wat is intuïtie

Intuïtie is een vorm van weten, maar duidelijks anders dan dat je weet dat één en één twee is. Intuïtie is nogal ongrijpbaar en wordt daarom vaak als zweverig afgedaan. Maar niets is minder waar! Wanneer je je intuïtie gebruikt, gebruik je namelijk in de eerste plaats niets anders dan je eigen hersenen, maar dan wel op een compleet andere manier dan normaal. Dat zit zo:

Intuïtie en je onderbewuste

Op elk moment van de dag registreer je met je zintuigen duizenden of zeg maar liever miljoenen dingen; wat je ruikt, wat je proeft, wat je voelt, wat je denkt, wat je hoort, wat je ziet. Het is voor je hersenen geen doen om al die dingen evenveel aandacht te geven, je zou gillend gek worden! Daarom zijn ze constant aan het filteren, alleen de informatie die voor jou op dat moment relevant is wordt eruit gepikt en de rest wordt diep in je onderbewuste opgeslagen.

Op het moment dat je met je intuïtie een beslissing neemt, heeft je brein razendsnel alle informatie die in het onbewuste opgeslagen ligt gescand en komt met een oplossing of plotselinge handeling die buiten je normale, rationele manier van denken omgaat.
Bijvoorbeeld, je rijdt in het donker op een zandweggetje en bent lekker naar de muziek aan het luisteren, ineens krijg je een ingeving om wat meer links op de weg te rijden. Even verderop zie je dat je met je actie een flinke steen op de weg hebt ontweken. Wow! Waren dat je beschermengelen? Wie zal het zeggen? Waarschijnlijker is het, dat een auto die een eind voor je reed ook uitweek voor de steen, dit heb je niet bewust gezien maar wel geregistreerd vandaar dat je intuïtie op het moment suprême even ingreep.  Bij het nemen van complexe beslissingen vertrouw je vaak op je gevoel en achteraf blijkt dat meestal ook de juiste beslissing te zijn. Je hersenen hebben dan alle ervaringen uit je verleden geanalyseerd en de beste oplossing aan je bewuste brein doorgegeven in de vorm van een intuïtief gevoel of innerlijk weten.

Intuïtie en instinct

Een onderbuikgevoel bekruipt je vaak als iets niet helemaal pluis is of je iemand niet vertrouwt. Je weet niet waar het aan ligt maar het voelt gewoon niet goed. Soms kan je zelfs misselijk worden of echt buikpijn of hoofdpijn krijgen van een situatie, plaats of persoon.
Vooral wij vrouwen hebben, als het om mensenkennis gaat, vaak een sterkere intuïtie dan mannen. We pikken vaak haarfijn op of iemand niet lekker in zijn vel zit of iets verbergt, terwijl je man zich van geen kwaad bewust is.
Dat onderbuikgevoel is een oeroud instinct wat we mee hebben gekregen tijdens de evolutie. Mannen waren in de oertijd vaak lang op jacht en vrouwen bleven dichter bij de nederzetting om daar voedsel te verzamelen en voor de kinderen te zorgen.
Miljoenen jarenlang was het van levensbelang om razendsnel te kunnen inschatten of een vreemd iemand kwaad in de zin had of niet, want voordat je het weet was je er geweest. En zo werkt het tegenwoordig nog steeds. Jouw vrouwelijke intuïtie, is dus voor een groot deel je instinct wat, zonder dat je het door hebt, let op de lichaamstaal, gezichtsuitdrukking en zelfs geur van anderen en dit vergelijkt met de informatie in je onderbewuste waardoor je tot een oordeel komt over iemand.
Met deze vorm van intuïtie kan je er ook wel eens flink naast zitten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ten onrechte iemand niet mag of niet vertrouwt. Diegene heeft dan een trekje of lijkt in de verte op een leraar die je op de basisschool altijd voor gek zette, waardoor je instinct schreeuwt: dit is niet pluis!

Intuïtie en magie

Intuïtie is niet alleen je brein wat supereffectief  en snel de informatie in je onderbewuste gebruikt, er zit ook iets onmiskenbaar magisch aan. Soms krijg je ineens heldere invallen, creatieve ideeën, of moet je aan iemand denken en prompt belt die persoon. Dat zijn heel bijzondere ervaringen waarbij je voelt dat je deel uitmaakt van iets veel groters. Zelfs de persoon waarvan je het het minste zou verwachten namelijk Albert Einstein was verrukt van dit soort onverklaarbare magie in het leven. Hij zei:

“Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is en doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier”

Prachtig toch?

Intuïtie versterken: 5 tips

1.      Slaap er een nachtje over

Moet je een lastige beslissing nemen en weet je niet wat het beste is om te doen? Laat je bij twijfel nooit verleiden meteen met een antwoord te komen, maar slaap er een nachtje over. Daarmee geef je je onderbewuste de tijd om de beste oplossing voor je te vinden. Geheid dat je de volgende morgen weet wat je moet doen. Je kan je hersenen daarbij een duidelijke opdracht geven; “hee jongens, ik heb dit probleem, gaan jullie er mee aan de slag? Dan hoor ik morgen de uitkomst wel.”

2.      Luister naar je lichaam

Zoals je hebt kunnen lezen is er een deel van je intuïtie dat al heel oud is en instinctmatig reageert. Het wil je vooral voor gevaar behoeden. Het geeft je vaak signalen in de vorm van fysieke verschijnselen. Let er op als je schouders verkrampen, je moe wordt, of je je niet lekker voelt het zijn belangrijke signalen van je intuïtie die je iets willen vertellen. Het kunnen simpele dingen zijn: misschien is het voedsel wat je eet niet helemaal goed en kan je jezelf enorme buikpijn besparen door te stoppen in plaats van gedachteloos door te eten. Misschien ruik je ergens vaag een brandlucht, ga dan toch maar even kijken. Of je loopt in een ongure buurt en krijgt de neiging om aan de andere kant van de straat te gaan lopen, luister erna.

3.      Wees opmerkzaam

Door opmerkzaam te zijn ga je sneller verbanden zien die je normaal zouden ontgaan. Hierbij kan de quote van Einstein je helpen. Door alles wat je meemaakt als een wonder te zien bekrachtig je dat gevoel van verbonden zijn met iets groter en sluit je je aan op een andere (magische) bron van informatie. Gebruik dus je zintuigen en zet ze vol open, wat valt je op? Wat zie je? Wat hoor je? Zo kom je schijnbare toevalligheden sneller op het spoor en stimuleer je je creativiteit.

4.      Ga iets ontspannends doen

Wil je je intuïtie versterken dan moet je er ruimte voor maken. In een overvolle geest vallen, ideeën, gevoelens en invallen simpelweg veel minder op dan als je kalm, ontspannen en rustig bent. Maak elke dag tijd om dingen te doen waar je van ontspant; sporten, douchen, wandelen, tuinieren, schilderen. Het kan van alles zijn als het je maar in een rustige staat van genieten en ontspannen brengt.

5.      Schrijf het op en check het

Intuïtieve invallen zijn vaak razendsnel, je krijgt het even heel helder voor ogen maar het moment daarna is het je al weer ontvallen. Pas als er iets gebeurt wat je intuïtief had voor voelt denk je, hee ja dat had ik inderdaad al doorgekregen.
Schrijf dus alles wat intuïtief binnenkomt op. Bijvoorbeeld; hee ik moet ineens aan een persoon denken of vandaag viel mij overal de kleur rood op. Door dit te doen kan je steeds beter ontdekken hoe jouw intuïtie werkt, misschien komt het via beelden of juist via een gevoel. Ook kan je dan beter staven hoe vaak je het bij het juiste eind hebt. Je intuïtie kan het namelijk ook wel eens mis hebben of zit er een drogreden in de weg. Je gebruikt dan je intuïtie als reden waarom je iets niet wil doen terwijl je diep van binnen weet dat je het juist wel moet doen.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

stresstypes

Welk stresstype ben jij?

Iedereen gaat weer anders om met stress. Wist je dat er wel vier stresstypes zijn? Ontdek welk type jij bent en versla stress.

dopamine vasten

Dopamine vasten, zin of onzin?

Heb jij als eens gehoord van dopamine vasten? Volgens de aanhangers geniet je daardoor meer van de kleine dingen in het leven. Zin of onzin?

grenzen aangeven

Grenzen aangeven, zo doe je dat

Ga jij regelmatig over je eigen grenzen? Grote kans dat je dan vaak moe en gestresst bent. Met deze tips wordt grenzen aangeven appeltje, eitje.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.