afkoelen

Verrassende manieren om af te koelen

Het is weer eens ouderwets bloedjeheet in Nederland. Tijd voor wat verrassende manieren om lekker snel te verkoelen!

Drinken

Kokoswater, watermeloensap, karnemelk, water met citroensap

Bij heet weer zijn kokoswater en watermeloensap de perfecte drankjes om te verkoelen en je lichaam tegelijkertijd van wat broodnodige mineralen te voorzien.
Kokoswater kan je zo uit de koelkast drinken of extra lekker maken met partjes limoen, wat muntblaadjes en gecrusht ijs.
Watermeloenblokjes kan je even 2 uur in de vriezer leggen, daarna hoef je het vruchtvlees alleen maar even te blenden en klaar is je zomerdrank.
En ouderwets maar waar: een glas karnemelk geeft ook instant verkoeling en het is nog eens goed voor je darmen ook door de lactobacillen die het bevat.
Te omslachtig? Gewoon water drinken is altijd een goed idee! Wat citroensap en ijsblokjes erin en je bent good to go.

Voeding:

Bladgroenten, tomaat, komkommer, munt, chilipeper

Het is niet voor niks dat je in de zomer zin hebt in een koele salade. Alle bladgroenten maar ook groenten met veel water erin zoals tomaat en komkommer geven je oververhitte lichaam  verfrissing. Verder kan je aan je salade blaadjes munt toevoegen of lauwwarme muntthee drinken. En wat dacht je van chilipeper? Voeg juist een beetje spice aan je gerechten toe, zo laat chilipeper je sneller zweten, waardoor je beter kan afkoelen.

Lichaam

Koud Voetenbad, Facespray

Ahhh je voeten onderdompelen in een ijskoud voetenbadje, het maakt niet uit hoe warm het is, hier knap je instant van op! Gewoon lekker wat water in een bak en voetjes erin. Voor extra effect kan je nog een paar druppels verfrissende etherische olie van citroen toevoegen.
Zorg ook dat je een sprayflesje bij de hand hebt. Deze kan je vullen met (rozen)water en ook weer wat druppels verfrissende etherische olie van bijv. munt of citroen toevoegen. Spray naar behoefte op je gezicht en hals. Het voelt heerlijk decadent en luxe en werkt snel. De druppels verdampen op je huid en zorgen daardoor net als zweet voor verkoeling.

Ademhaling

Sitali breath

Verkoelen door te ademen? Yep! Deze zogenaamde Sitali breath moet je echt even proberen, want het werkt! Het is heel simpel. Adem in door je mond en krul daarbij je tong op als een hotdog, dus met de zijkanten naar binnen.  Adem uit door je neus, terwijl je tong weer plat is. Herhaal dit minstens 10 x.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.