De combinatie van gezouten pistachenoten en dadels is onweerstaanbaar én functioneel. Zout staat vaak in een slecht daglicht, maar wist je dat je dagelijks een beetje zout nodig hebt om je bijnieren goed te laten functioneren? Deze kleine orgaantjes spelen een belangrijke rol in je energiehuishouding. Gezouten pistachenoten zijn dan ook een ideale snack als je wat sloom bent, zeker als je ze combineert met dadels. De natuurlijke suikers uit de dadels tezamen met het vleugje zout geven je energie, terwijl de eiwitten uit de pistachenoten je bloedsuikerspiegel in toom houden. Dit heb je nodig voor de Pistache Powerballs:
Ingrediënten (4 stuks):
- 2 handjes gezouten pistachenoten
- 2 medjoul dadels
- Handje hennepzaadjes
Bereiding:
Ontdoe de Medjouldadels van hun pit en snijd in stukjes. Kook wat water en giet over de dadels totdat ze onder staan. Pel ondertussen de pistachenootjes en hak ze goed fijn. Giet de dadels af en kneed door de gehakte nootjes. Maak 4 balletjes en rol deze door het hennepzaad. Laat een paar minuten afkoelen in de koelkast en smikkelen maar!