collageen-chocolademousse-krachtvoer voor vrouwen

Anti-rimpel Chocolademousse met collageen

Chocolade eten en tegelijkertijd je huid een oppepper geven? Het kan met deze anti-rimpel chocolademousse met collageen! Check het recept hier!

Rimpels, daar ontkomen we helaas niet aan. De tand des tijds knaagt aan ons allemaal. Rimpels ontstaan doordat het bindweefsel van je huid steeds minder stevig wordt. Het fundament van dat bindweefsel zijn de eiwitten collageen en elastine, ze vormen samen een soepel netwerk van verbindingen die als een soort ladder in en uit elkaar kunnen schuiven.

Naarmate je ouder wordt, wordt het bindweefsel steeds stugger doordat vrije radicalen de collageen en elastine verbindingen aanvallen. Ook neemt de lichaamseigen productie van collageen af. Dat heeft als gevolg dat je huid minder elastisch wordt. Net als een elastiek waar de rek uit is. Maar er is hoop!

Voeding verrijken met collageen

Om rimpelvorming tegen te gaan kun je je voeding heel makkelijk verrijken met collageen poeder. Dit poeder bestaat uit eiwitten die als perfecte bouwstenen dienen voor de aanmaak van je huid, haar, nagels, gewrichten, botten én je darmwand. Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat collageen een duidelijk, positief effect heeft op de huid. Na 2 maanden gebruik kan het rimpeltjes rond de ogen wel met zo’n 20% verminderen. Je kunt dagelijks zo’n 2 à 3 scheppen collageen hydrolysaat gebruiken. Doe je dit trouw dan zal je zeker resultaat zien, je huid wordt zachter, gladder en meer gevuld.

Collageen poeder lost heel makkelijk op in vloeistoffen en heeft nagenoeg geen smaak. Ik doe zelf altijd een schep door elk kopje koffie wat ik drink. Het werkt ook perfect in smoothies of in andere recepten zoals deze overheerlijke chocolademousse.

Dit heb je nodig voor de chocolademousse:

Ingrediënten

Optioneel: topping van blauwe bessen en frambozen

Bereiding

Meng alle ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa en schep in een mooi schaaltje. Eet smakelijk!

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.