slimme tips hormonen

Hormonen in balans, 5 slimme tips

Zijn je hormonen in balans dan ben jij dat ook. Deze 5 slimme tips gaan je helpen. Praktisch en makkelijk toe te passen.

Tip 1: Voldoende slapen

Voldoende slaap is de absolute basis voor een gezonde hormoonhuishouding. Je hebt het nodig voor herstel, opbouw en energie. Alleen daarmee kan je lichaam goed hormonen opbouwen en afbreken. Streef naar minimaal 7 uur slaap elke nacht. Drink daarvoor liever na 15 uur geen koffie en zwarte thee meer, dim je lichten in de avond en ga op tijd naar bed. Zorg ook voor een koele, donkere slaapkamer of draag een slaapmasker.

Tip 2: Vermijd stress, maak ontspanning een prioriteit

Tja deze tip zou eigenlijk een gedeelde eerste plaats kunnen zijn, want te veel stress is echt killing voor je hormonen, het brengt je hele systeem uit balans. Nou hebben wij vrouwen er nogal een handje van om iedereen op de eerste plaats te zetten behalve onszelf. Zonde! Zet jezelf op nummer 1 en zorg dat je elke dag en elke week dingen doet waarvan je ontspant die je blij maken, die je puur en alleen voor jezelf doet. Wat zegt die reclame ook alweer? Because you are worth it!

Tip 3: Eet voldoende vezels

Vezels zijn niet alleen voor je stoelgang top maar ook voor je hormonen. Je lever breekt namelijk elke dag ook hormonen zoals bepaalde ongunstige vormen van oestrogeen af, die via je ontlasting je lichaam moeten verlaten. Lukt dat proces niet optimaal dan neemt je lichaam ze weer op en verstoren ze de boel. Niet oplosbare vezels in volkoren producten zoals quinoa, en boekweit zijn een soort sponzen die deze resten opruimen. Oplosbare vezels zoals in groenten, fruit en  WholeFiber  zijn extra goed. Dit type vezels helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en je darmflora te versterken. WholeFiber is ook ideaal om te gebruiken als je wil afvallen. 

Tip 4: Teunisbloemolie voor je hormonen

Goede vetten zijn een must voor gezonde hormonen denk vette vis, olijfolie, noten en avocado; s. Daarnaast is er nog 1 vet wat je in supplement vorm kan nemen en dat is Teunisbloemolie. Teunisbloemolie bevat het vetzuur GLA wat je hormoonhuishouding heel effectief ondersteunt, daarnaast is het ook nog eens heel goed voor een mooie zachte, gladde huid. Ik adviseer het elke vrouw die last heeft van haar hormonen. Slik je medicijnen of heb je een aandoening? Overleg dan altijd met je huisarts.

Tip 5: Onbewerkt eten

Als je zo weinig mogelijk bewerkt voedsel eet vermijd je allerlei toevoegingen zoals suiker en andere dingen die je hormonen uit balans brengen. Insidertip: volg altijd eerst buitenring in de supermarkt daar vind je de meeste verse producte

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.