supplementenslaap-krachtvoervoorvrouwen

Meer energie en beter slapen? Deze supplementen helpen

Meer energie en beter slapen? Probeer eens deze natuurlijke supplementen.

Natuurlijke pillen en poeders voor meer energie en een goede slaap

Energierijke voeding, voldoende slaap en beweging zijn een goede basis voor je energieniveau. Daarnaast kan je jezelf een steuntje in de rug geven met supplementen op natuurlijke basis. Hieronder vind je een beschrijving van de beste pillen en poeders voor meer energie of als je beter wilt slapen. De middelen voor meer energie en om beter te slapen kan je goed met elkaar combineren en mogen naast elkaar gebruikt worden. Ben je zwanger of gebruik je borstvoeding? Dan kan je de Bach bloesems Hornbeam en Olive veilig gebruiken. De andere supplementen kan je uit voorzorg beter laten staan.

Pillen en poeders voor meer energie

Rhodiola Rosea (roze wortel)

Rhodiola is een geschikt kruid om in te zetten als langdurige stress je lichaam heeft uitgeput. Het geeft je extra energie en zorgt dat je beter bestand bent tegen spanningen. Je ondersteunt ook je concentratievermogen met het gebruik van Rhodiola. Kies voor een hoge kwaliteit Rhodiola en gebruik zo’n 500 milligram per dag gedurende 2 maanden. Het merkbare effect kun je merken binnen twee weken van gebruik.

Eleutherococcus Senticosis (Siberische Ginseng)

Merk je dat naast vermoeidheid je weerstand niet optimaal is en je vaak ziek en verkouden bent? Dan is Eleutherocuccus een goede keuze. Siberische Ginseng geeft extra energie en uithoudingsvermogen en ondersteunt daarnaast je immuunsysteem waardoor je beter bestand bent tegen virussen en bacteriën. Je kunt een dosering van 3x daags 20 druppels aanhouden.

Lepidium Meyenii (Maca)

Maca is een knolgewas uit de Andes. Het bevat stoffen die je hormoonbalans reguleren en meer energie geven. Heb je menstruatieklachten, een laag libido, PMS of zit je in de overgang? Dan is Maca geschikt. Je kunt het in tabletten of poeder verkrijgen. De werking is het beste als je het drie weken gebruikt en dan weer even één week stopt. Neem de dosering die op de bijsluiter wordt aangegeven.

Hornbeam (Haagbeuk)

Hornbeam is een Bachbloesem en werkt net als de andere bloesems van deze therapie, vooral in op je mentale gemoedstoestand. Je kunt Hornbeam inzetten als je last hebt van mentale vermoeidheid en telkens op ziet tegen het werk wat op je ligt te wachten. Kenmerkend is dat als je eenmaal bezig bent, het best wel gaat. De dosering is 3x daags 3 druppels in wat water. Van alle Bach bloesems mag je altijd naar behoefte meer nemen. Ze kennen geen bijwerkingen of interacties.

Olive (olijf)

Olive is een Bach bloesem die je kunt gebruiken als je in een zware periode zit of deze net achter de rug hebt. Bijvoorbeeld een verhuizing, een groot project op je werk, een scheiding enzovoort. Deze Bach bloesem kan je op die momenten kracht en energie geven. Het voordeel van de Bach bloesems is dat ze vaak snel werken. De dosering is 3x daags 3 druppels in wat water.

Pillen en poeders om beter te slapen

White chestnut (Paardekastanje)

Lig je avond aan avond te malen en kan je je gedachten niet stilzetten? Dan is White Chestnut een geschikte Bach bloesem voor jou. Het maakt je hoofd kalm zodat je rustig kunt gaan slapen. Gebruik deze Bach bloesem ook overdag als je veel aan het piekeren bent. De dosering is voor het slapen gaan 5 druppels in wat water. Overdag kan je 3x daags 3 druppels nemen in wat water.

L-theanine

L- Theanine is een aminozuur dat van nature voorkomt in de bladeren van thee en wat de kwaliteit van je slaap kan verbeteren. Het wordt ook ingezet bij angstgevoelens en innerlijke onrust. Neem voor het slapen gaan 1x 200 mg. Heb je langdurig slaap-issues? Dan kan je L-Theanine goed combineren met Valeriaan en Passiflora.

Valeriana Officinalis (Valeriaan) & Passiflora (Passiebloem)

Dit duo is ideaal als je zenuwen voelen als een gespannen snaar. Ze kalmeren je zenuwstelsel zonder je suf te maken. Het beste neem je een supplement waar ze beide inzitten omdat de werking elkaar aanvult. Ook bij deze supplementen geldt weer, kies voor een goede kwaliteit zodat het gehalte aan werkzame stoffen wat je nodig hebt ook daadwerkelijk in het product zit. Volg de dosering op de bijsluiter.

Magnesium bisglycinaat en glycine

Magnesium bisglycinaat is een van de best opneembare vormen van magnesium en het helpt bovendien je hersenen en zenuwstelsel tot rust te brengen. Het mineraal magnesium is hierbij verbonden aan een aminozuur, glycine. Beide stoffen helpen je beter en vooral dieper te slapen. Magnesium heeft ongeveer 400 functies in het lichaam en een deel hiervan is betrokken bij slaap en ontspanning. Glycine is ook zo’n manusje van alles: het dient als grondstof van serotonine en melatonine, zorgt dat je meer diepe en REM-slaap krijgt, verbetert de stemming en het geheugen, geeft je overdag meer energie (via aanmaak van creatine) en is ook nog eens goed voor het immuunsysteem.

Glycine kan je ook aanvullend als supplement gebruiken, naast magnesium bisglycinaat, voor wat extra ondersteuning van de slaap. Het advies is 3 tot 5 gram glycine in te nemen vlak voor het slapen gaan.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.