Je vriendin als medicijn tegen veel stress | Krachtvoer voor Vrouwen

Veel stress? Gebruik je vriendinnen als medicijn!

Heb je last van veel stress? Omgeef je met je vriendinnen, want zij zijn het beste medicijn tegen te veel spanning in je leven.

Wij vrouwen hebben nogal wat aan ons hoofd tegenwoordig, jong of oud, het maakt niet uit. Vooruit willen we met de vaart der volkeren. Dat betekent elke dag rennen, hollen en vliegen terwijl je gillend gek wordt van alle to-do lijstjes die eindeloos door je hoofd spoken. Enter je vriendinnen, ze delen niet alleen je liefde voor een ontspannend wijntje of rondje troostshoppen, maar wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat ze ook kunnen dienen als medicijn wanneer de stress je poriën uit komt?

Vrouwen en stress

Wij vrouwen hebben flinke pech als het om stress gaat. We maken meer stresshormonen aan dan mannen en die blijven dan ook nog eens langer in ons lichaam aanwezig. Niet gek dus als je af en toe geplaagd wordt door verschijnselen van te veel stress zoals; sombere gevoelens, je niet kunnen concentreren, geen zin in seks, een kort lontje. Ook een stress symptoom: heel veel onrust ervaren als je eindelijk wel een keer vrij bent. En dan hebben we alleen nog maar over de milde symptomen hè?

Mannetjes waren alweer aan het stressen over wie het alpha-ratje van de kooi was

Stress tegengaan

Het geijkte rijtje om stress te lijf te gaan ken je wel: mediteren, bewegen, op tijd naar bed, gezond eten. Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Leve de wetenschap want wat blijkt, je vriendinnen kunnen ook je stress verlagen en dat gaat toevallig net wat makkelijker dan je in een ingewikkelde yogapose wringen. Door sociale steun te zoeken worden er allerlei relaxstoffen in je hersenen aangemaakt zoals oxytocine en serotonine, deze verlagen het effect van stresshormonen en brengen je lichaam zalig tot rust. Wetenschappers noemen dat de tend-and-befriend respons. Ze testen het op zielige vrouwtjes en mannetjes ratten die ze gestrest maakten door ze stroomschokjes aan hun poot toe te dienen. Vervolgens zetten de mannetjes in een kooi met mannetjes en de vrouwtjes bij de vrouwtjes. Wat bleek? De mannetjes knapten er niets van op en waren alweer aan het stressen over wie het alpha-ratje van de kooi was, terwijl de vrouwtjes wel duidelijk tot rust kwamen. De vrouwtjes hadden dus duidelijk steun aan elkaar.

Vriendinnen zijn het medicijn

Eigenlijk weten we dit ook wel. Het is heerlijk om een probleem samen met een vriendin te bespreken. Je kunt het van alle kanten bekijken duizend keer herhalen, nog een keer opboeren om vervolgende de hele riedel van voren af aan weer te beginnen. Maak hier dus slim gebruik van en bel, de volgende keer als je stress hebt, een vriendin, ga naar de sauna, boek een weekendje weg samen en laat de stress van je afsmelten.

deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

beste supplementen voor dagelijks gebruik

Geef jezelf een boost met deze Daily Essentials! De beste supplementen, speciaal geselecteerd door Krachtvoer voor Vrouwen voor jou. Goed opneembaar, hoog gedoseerd én volledig natuurlijk.

Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

grenzen aangeven

Grenzen aangeven, zo doe je dat!

Ga jij regelmatig over je eigen grenzen? Grote kans dat je dan vaak moe en gestresst bent. Met deze tips wordt grenzen aangeven appeltje, eitje.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.