Koffietijd-actie Vitaminecompleet

Koffietijd gezien over Vitaminecompleet? Maak hieronder gebruik van de kortingsactie! Gebruik code: Koffietijd

We zijn alweer een tijdje in het nieuwe jaar aanbeland! Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Lukt het met gezond eten en lekker bewegen?
Een multivitamine is sowieso  altijd een goed idee om je daily essentials binnen te krijgen.
Maar hoe zit het jou precies met die vitaminen en mineralen, waar moet je op letten?
Ik vertelde er vandaag over in Koffietijd en zette de belangrijkste vragen én antwoorden op een rijtje voor je.

Wat zijn vitamines en mineralen precies? 

Vitamines en mineralen zijn stoffen die in kleine hoeveelheden in onze voeding zitten. Je lichaam kan het grootste gedeelte van de vitamines en mineralen niet zelf aanmaken. Het is dus essentieel dat je ze met de voeding binnenkrijgt want ze zijn betrokken bij bijna elk proces in je lichaam.
Je hebt ze onder andere nodig om energie aan te maken, te zorgen dat je immuunsysteem goed werkt, maar ook bijvoorbeeld voor een gezonde huid en je hormonen zijn ze van belang.

Waarom heb je aanvullende vitamines en mineralen nodig? 

In een ideale wereld haal je natuurlijk netjes al je vitamines uit je voeding. Maar in de praktijk is dat gewoon heel erg lastig. Bijna niemand eet elke dag braaf 250 groente en 2 stuks fruit en eigenlijk liever nog veel meer om aan al die vitamines te komen.
Daar komt nog bij dat veel landbouwgrond de afgelopen 50 jaar heel intensief gebruikt wordt, waardoor de kwaliteit van de bodem minder is en dus ook de groenten en fruit die eraf komen minder vitamines en mineralen bevatten.
Er zijn ook omstandigheden waarin je lichaam behoefte heeft aan meer vitamines en mineralen, bijvoorbeeld als je veel stress hebt, niet zo gezond leeft of juist intensief sport. Ook bij het ouder worden neemt de opname van vitamines en mineralen af, terwijl de behoefte vaak juist groter wordt.

Soms zie je hoge doseringen op een potje staan, hoe zit dat, is dat niet slecht?

Dat vind ik een hele goede vraag want daar is altijd veel verwarring over. Voor sommige vitamines zoals vitamine A of B6 kan dat het geval zijn.
 Allereerst heb je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, de ADH. Dat is de hoeveelheid vitamines en mineralen die je minimaal binnen moet krijgen om gebrekziekten te voorkomen. Dus te zorgen dat je niet ziek wordt van een vitaminetekort. Veel voedingssupplementen streven naar een optimale hoeveelheid, dus een hoeveelheid die je lichaam en je cellen kunnen gebruiken om optimaal te functioneren. Die hoeveelheden liggen soms hoger dan de ADH-waarde. Gelukkig heeft de overheid geregeld dat er aan de hoeveelheid van deze vitamines een maximum gesteld is. Dat kan dus wel een stuk hoger zijn dan de ADH-waarde, maar is nog ruim binnen de veilige range.  Daarom  ben ik zelf een voorstander van het innemen van een goede multivitamine in plaats van het nemen van allerlei losse vitamines, zo voorkom je makkelijk dat je eventueel te veel vitamines binnen zou krijgen.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een multivitamine?


Dat er een compleet spectrum aan vitamines en mineralen in zit, en dat die vitamines en mineralen  goed opgenomen én gebruikt kunnen worden door je lichaam. Daarvoor moeten de mineralen die in een Multi zitten in organische gebonden vorm zijn.  Dat herken je op de verpakking onder andere aan de toevoegingen achter het mineraal bijvoorbeeld citraat of gluconaat.
En wat betreft de vitamines is het fijn als bepaalde B-vitamines zoals vitamine B6, B12 en foliumzuur er al in hun actieve vorm in zitten zodat je lichaam ze zelf niet meer hoeft om te zetten.

Krachtvoer voor vrouwen X vitaminecompleet

 

We zijn heel blij dat we vanaf nu samenwerken met Vitaminecompleet.
Een klein vitaminebedrijf met het hart op de goede plek en kwaliteit hoog in het vaandel.Vitaminecompleet heeft een  mooie multivitamine die voldoet aan alle eisen die je hier boven kon lezen:

  • Goed opneembaar
  • Slim gedoseerd

Daarnaast bevat de multi nog 16 extra natuurlijke goodies in die onder andere top zijn voor je huid en haar zoals: astaxanthine, lycopeen en bamboe extract. 

Met 1 tablet per dag ben je daarmee verzekerd van jouw Daily Essentials om lekker in je vel te zitten.

 
 

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.