gezonde draad

3 tips om de gezonde draad weer op te pakken

We kennen het allemaal vol moed en energie begin je met gezondere gewoontes. Tot een feestje roet in het eten gooit en je terug bij af bent. Met deze 3 tips pak je die gezonde draad weer op.

Je bent lekker een tijdje gezond bezig, maar ineens komt er een kink in de kabel. Dat kan een feestje zijn of misschien heb je veel stress en grijp je ineens terug naar oude gewoontes. Het is dan superlastig die gezonde draad weer op te pakken. Wat dat betreft denken we vaak zwart/wit: of gezond bezig zijn of helemaal losgaan. Als je dan een keer een slippertje maakt dan denk je meteen; ok het heeft allemaal geen zin meer kom maar door met die tweede zak chips. Met deze drie tips pak je die gezonde draad weer op

Tip 1: Volg de 80/20 regel

Deze regel houdt in dat je 80% van de tijd gezond eet en leeft. En die andere 20% daar doe je gewoon maar lekker mee waar je zin in hebt.
Gezond zijn en blijven is namelijk geen einddoel maar een weg die je hele leven bewandelt.
Want laten we eerlijk wezen niemand houdt het vol om altijd maar gezond bezig te zijn, als je jezelf gewoon toestaat dat je af en toe ook een beetje ongezond mag doen, dan zal je zien dat je nooit doorslaat en er des te meer van kan genieten. Daardoor kan je juist ook het gezonde gedeelte veel beter volhouden.

Tip 2: Maak het leuk

Je bent de gezonde draad even kwijtgeraakt en nu wil je het weer oppakken, maak het dan zo leuk mogelijk voor jezelf. Want, ook weer een denkfout, gezond associëren we toch vaak met afzien, bleghhh je mag niks lekkers meer en moet je uren in het zweet werken. Niets is minder waar en nieuwe wetenschappelijk inzichten bevestigen dat ook.
Maak het dus leuk voor jezelf.  Zoek heerlijke gezonde recepten waar het water je van in de mond loopt. En als je meer wil bewegen ga dan iets doen wat je ook echt leuk vindt. Dus niet zwemmen als je het zwembad haat, of krachttraining doen terwijl je het niet uit kan staan. Misschien vind je wandelen heerlijk of tuinieren, of ballet of yoga of volleybal. Er zijn zoveel opties zoek net zo lang totdat je iets vindt wat je echt leuk vindt. Samengevat: Maak het leuk voor jezelf!

Tip 3: Schoon schip

Met je gezonde gewoontes moet je niet te rigoureus zijn maar wel met je koelkast en keukenkastjes. Maak even lekker schoon schip en haal alles eruit wat jouw gezonde doel niet dient. Geef het weg of gooi het weg en vul aan met gezonde producten die je lekker vindt. Zo pak je die gezonde draad weer op!

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.