Rozenlavendelspray-krachtvoer voor vrouwen

Verkoelende Rozen/Lavendelspray

Waan je in een Zuid-Franse bloementuin maar dan zonder de hitte met deze instant verkoelende Rozen/Lavendelspray! Je maakt het in een handomdraai zelf met maar 2 natuurlijke ingrediënten.

In de zomerhitte zweten we heel wat af en niet zonder reden. Je lichaamstemperatuur moet namelijk zo rond de 37 graden blijven, dan functioneren alle systemen in je lichaam het beste. Word je bloed warmer of kouder dan schiet het regelcentrum in je hersenen (de hypothalamus) meteen in actie. Bij hitte worden vooral de bloedvaten vlak onder je huid wijd opengezet. Het bloed kan zo zijn warmte kwijt door straling en geeft ook zweet af aan de huid. Die zweet druppeltjes verdampen, waarmee de warmte vervliegt.  Op een hete dag kan je zo wel 5 tot 8 liter zweet verliezen! Voor je hart is extreme hitte niet zo fijn, die moet harder pompen om het bloed door de aderen te krijgen. Toch kan je lichaam wennen aan de warmte. Is het een paar dagen bloedheet dan legt je lichaam een voorraadje zweet aan en wordt het ook sneller afgegeven.

Rozen/Lavendelspray

Je kan je lijf bij extreme hitte een handje helpen en kunstmatig ‘zweet’ aanbrengen wat heerlijk ruikt zoals deze Rozen/Lavendelspray. De basis is rozenwater wat al duizenden jaren toegepast wordt om de huid te verzorgen. Rozenwater komt vrij bij de productie van rozenolie en is een veelgebruikt ingrediënt in allerlei soorten cosmetica. Het heeft een heerlijke subtiele geur en werkt perfect om je huid te kalmeren en te hydrateren. De combinatie met etherische olie van lavendel, brengt je instant tot rust en geeft je een ultiem zomers gevoel.
De spray bewaar je het beste in de koelkast of leg hem voor gebruik een uur in de vriezer. Je kan de spray zo vaak gebruiken als je wil. Gebruik voor een extra verkoelende boost na het sprayen een waaier of ventilator, zo koel je nog sneller af. Dit heb je nodig voor de spray:

Benodigdheden Rozen/Lavendelspray:

  • Glazen verstuiffles 100 ml
  • 80 ml rozenwater
  • 12 druppels etherische lavendelolie

Bereiding:

Doe het rozenwater en de druppels lavendelolie in de glazen fles. Schud goed.
(De spray blijft zo’n 2 weken goed in de koelkast)

Lees ook

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.