cafeïne oogserum

Cafeïne Oogserum DIY

Van Cafeïne krijg je niet alleen een opkikker, het maakt ook korte metten met wallen en donkere kringen onder je ogen. Maak je eigen cafeïne oogserum!

We hebben het allemaal wel eens; je staat op, kijkt in de spiegel en tot je schrik prijken daar twee gigantische wallen. Of dat al niet erg genoeg is moet je vervolgens de hele dag van Jan en alleman horen hoe moe je er wel niet uit ziet. “Tjee dank je van die opmerking knap ik nou echt op, de beste stuurlui staan aan wal!” Zullen we met zijn allen afspreken nooit meer zoiets tegen iemand te zeggen? Gelukkig kan je zelf het een en ander doen om wallen te verminderen, zeker als die ondingen veroorzaakt zijn door een ophoping van vocht.

Cafeïne Oogserum

Enter cafeïne, het magische goedje in koffie waarmee je dag pas echt begint. Wist je dat cafeïne niet alleen vermoeidheid verdrijft maar ook de uiterlijke verschijning daarvan? Wanneer je cafeïne aanbrengt op de huid onder je ogen, laat het de kleine bloedvaatjes aldaar samenkrimpen waardoor wallen en donkere kringen verminderen. Ook beschermt het je huid door zijn anti-oxidatieve werking. En het goede nieuws is: je hoeft geen dure oogcrème aan te schaffen, of je kopje koffie rechtstreeks op de plaats des onheils aan te brengen. Je maakt gewoon zelf heel makkelijk een Cafeïne Oogserum uit gemalen koffie. Dit Cafeïne oogserum  bevat naast cafeïne nog een magische ingrediënt: avocado-olie wat een kalmerende, verzachtende en hydraterende werking heeft. Heb je geen avocado olie voor handen? Dan kan je ook altijd amandelolie gebruiken. Dit heb je er voor nodig:

Ingrediënten:

  • 50 gram gemalen koffie
  • avocado olie

Extra benodigdheden:

  • Kaasdoek
  • Jampot
  • Glazen pipetflesje

Cafeïne Oogserum, zo maak je het:

Doe de koffie in de jampot en giet de avocado olie eroverheen totdat de koffie helemaal onderstaat. Doe de deksel erop en laat de pot 5 dagen staan op een koele, donkere plek staan. Doe het mengsel vervolgens in de kaasdoek en pers zoveel mogelijk olie eruit. Giet de olie in het pipetflesje en bewaar voor extra effect in de koelkast. Breng het Cafeïne Oogserum in de ochtend en avond aan onder je ogen.

 

 

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.