geen zin in seks-krachtvoer voor vrouwen

Geen Sekdrive, geen nood! 10 lustverhogende tips

Heb je geen libido? Geen nood! We hebben 10 libido verhogende tips voor je die je seksleven weer interessant maken en die je bed weer een fijne plek maken.

Wordt jouw slaapkamer vooral gebruikt om te slapen en moet je lang nadenken over wanneer je de laatste keer seks hebt gehad? Wees gerust, je bent zeker niet de enige! Er zijn veel mannen en vrouwen die niet altijd zin hebben in seks. Niet lekker in je vel zitten, stress, weinig tijd, kleine kinderen: het komt je seksleven niet ten goede. Met deze 10 tips vind je je ondergesneeuwde libido binnen no time weer terug!

Tip 1: Wees aardig en begripvol voor elkaar

Als je de hele dag tegen elkaar loopt te foeteren dan werkt dat niet bepaald opwindend. Met iemand die je net nog binnensmonds voor weet ik veel wat hebt uitgemaakt wil je geen seks hebben. In heel veel relaties sneuvelen de beleefdheidsvormen na verloop van tijd. Tegen je vrienden zou je niet durven zo bot te doen, maar je partner zal het bezuren. Wees attent voor elkaar en bedenk je wat je kan doen om het leven van de ander een beetje beter te maken.

Tip 2: Geniet van intimiteit

Seks en intimiteit zijn 2 verschillende dingen. Je hoeft echt niet 3x in de week seks te hebben om het keurmerk goede relatie opgespeld te krijgen. Intimiteit zit hem in zoveel dingen, knuffelen, zoenen, lekker naakt tegen elkaar aan liggen, elkaar je diepste geheimen vertellen, onbedaarlijk lachen. Wees je bewust van het belang van intimiteit in je relatie en zoek het vaker op. Intimiteit kan maar hoeft niet te leiden tot seks en kan op zichzelf ook al heel veel voldoening geven.

Tip 3: Verminder stress

Stress is een absolute killer voor je seksdrive. Als je lichaam bol staat van de stresshormonen en de deadlines je verstikken is het laatste wat je denkt, laat ik eens even lekker seks hebben. Vooral vrouwen hebben de neiging om hun never ending to-do list af te werken voordat ze toekomen aan ontspanning. Maak in het geval van stress tijd vrij in je drukke agenda om stoom af te blazen. Ga een stuk wandelen, leef je uit in de sportschool, lees een goed boek. Ook relativeren helpt een hoop bij stress. Hoe groot zijn je problemen nog als je nadenkt over oneindigheid van het heelal of hoe kort we hier maar om deze aardbol rondlopen. Zijn al die zorgen de moeite waard? Of kan je er een hoop laten varen en genieten van de dingen die er echt toe doen zoals liefde en verbinding met de dierbaren om je heen.

Voor vrouwen kan een beetje extra testosteron het libido wel net een zetje geven. Door aan krachttraining te doen kom je een heel eind.

Tip 4: Zorg goed voor jezelf

Als je jezelf niet aantrekkelijk vindt, kun je moeilijk van je partner verwachten dat die dat wel doet. Aantrekkelijkheid zit hem niet in je lichaamsgewicht of het perfecte uiterlijk, wel in je eigenwaarde en uitstraling. Vind jezelf de moeite waard en gebruik wat je hebt, ieder mens is mooi op zijn eigen unieke manier. Kijk bijvoorbeeld naar kleren die goed bij jouw persoonlijkheid en figuur passen, verzorg jezelf goed, experimenteer eens met je uiterlijk of investeer eens in mooi ondergoed.

Tip 5: Beweeg

Het hormoon testosteron verhoogt het libido, mannen hebben er een behoorlijke voorraad van, niet gek dat ze bijna altijd wel te porren zijn voor een robbertje seks. Voor vrouwen kan een beetje extra testosteron het libido wel net een zetje geven. Door aan krachttraining te doen kom je een heel eind. In de sportschool kan een instructeur je op weg helpen, maar ook op YouTube zijn er een hele hoop instructievideo’s te vinden. Oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zijn net zo effectief als aan de ijzers hangen, denk aan opdrukken, kniebuigingen, uitstappen enzovoort.

Tip 6: Begin ergens

Als je geen zin seks hebt kun je dat zo houden of toch een kleine poging doen om het vlammetje weer op te laten flakkeren. Hoe meer seks je hebt, hoe meer zin je er ook weer in krijgt. Daarom moet je gewoon ergens beginnen. Start eens een vrijpartij ook al heb je op dat moment geen zin, vaak krijg je gaandeweg wel zin. Ook doorbreek je op die manier een barrière die steeds groter wordt.

 

Door alle media en reclames zou je weleens denken dat het hele leven om seks draait en dat de hele wereld een geweldig seksleven heeft behalve jij.

Tip 7: Houd het luchtig

Lachen mag en helemaal tijdens de seks. Maak het allemaal niet te zwaar, zo serieus is het ook weer niet. Je hoeft geen topprestatie te leveren of  ingewikkelde standjes uit te voeren. Voor wie doe je dat? Vrij ontspannen en met plezier, geniet bovenal van het samenzijn met je partner.

Tip 8: Eet goed

Een dieet van suikers en fastfood laat je al snel vergroeien met de bank. Kom daar dan nog maar eens vanaf om seks te hebben. Als je je lichaam voedt met vers en onbewerkt eten pluk je daar op allerlei vlakken de vruchten van. Je krijgt meer energie en alle systemen lopen zoals het moet. Wanneer het motortje lekker draait neemt je seksdrive toe.

Tip 9: Doe iets verrassends

Doorbreek de routine in je relatie en blijf nieuwe dingen ontdekken. Lees eens een andere krant dan die je gewend bent, neem een andere route naar je werk, bezoek een tentoonstelling waar je anders nooit naar toe zou gaan. Door met je partner of los van elkaar nieuwe dingen te ontdekken breng je telkens een vonk van inspiratie in de relatie.

Tip 10: Maak je niet druk

En ten slotte maak je niet al te druk. Door alle media en reclames zou je weleens denken dat het hele leven om seks draait en dat de hele wereld een geweldig seksleven heeft behalve jij. Als je partner en jij allebei tevreden zijn met de frequentie van het vrijen dan is dat toch goed? Hoe groter je het maakt hoe moeilijker het zal zijn er iets aan te doen. Wees mild voor jezelf en weet dat je ook maar een mens bent en je partner ook.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.