Hallo baby dag relatie

Hallo baby, dag relatie

Hallo baby! Niets is mooier dan een kleine dreumes in je leven. Maar betekent dat ook dat je, vanaf nu, je relatie vaarwel kunt zeggen?

Een pasgeboren baby zet je wereld nogal op zijn kop. Dag en nacht ben je ermee in touw; om de drie uur voeden, kolven, checken of het nog ademt, aankleden, uitkleden, badje, kruik, huilen, troosten en zo door. Ondertussen ben nog bezig van je bevalling aan het bekomen en probeer je je huis niet tot een vuilnisbelt te laten vervallen. Dat trekt niet alleen een wissel op jezelf, je relatie verandert ook bij de komst van het nieuwe gezinslid. Maar maak je geen zorgen (die heb je al genoeg). In dit blog lees je de vier meest voorkomende relatievalkuilen en hoe je eruit kan klimmen.

Valkuil 1: Veranderingen in het klassement

Bij de komst van de baby verandert er nogal wat in het klassement. Had je eerst je partner op nummer één staan, voortaan is dat je kindje. Het kan heel verwarrend zijn om te voelen dat je ineens meer van je kind houdt dan van je partner. Je zou door brandende rivieren waden, iemand met blote handen verscheuren of op je knieën naar de evenaar kruipen als het nodig was om je kind te redden. Voor je partner wil je ook wel even naar de bakker gaan voor zijn lievelingsbrood, maar het is toch anders. Dat is helemaal niet erg, wanneer je kindje ouder en zelfstandiger wordt zal het erepodium weer gedeeld kunnen worden. Maar tot die tijd, zorg dat je af en toe even met zijn tweeën bent dat herstelt de balans.

Voor vrouwen kan een beetje extra testosteron het libido wel net een zetje geven. Door aan krachttraining te doen kom je een heel eind.

Valkuil 2: De: ‘wie is het zieligst strijd’

Met een chronisch slaapgebrek verval je al snel in de: ‘wie is het zieligst strijd’. Dat betekent dat je constant met elkaar aan het kibbelen en kiften bent om wie wat doet en wie een flintertje vrije tijd verdient oftewel wie is zielig en verdient me time? Donderwolken pakken zich rond jullie samen terwijl de baby op de achtergrond als een cirkelzaag ligt te huilen. De kunst is om die eerste zware maanden niet met elkaar de loopgraven in te duiken om elk wissewasje. Bedenk dat je het allebei op je eigen manier even zwaar hebt en zet de gunfactor in. Gun elkaar een avondje weg, een lange douchebeurt of een paar minuten langer liggen dat doet wonderen voor je relatie.

Valkuil 3: Seks of slaap?

In de eerste maanden met een baby is slaap waar je elk uur van droomt, terwijl je wakker bent. De wallen bevinden zich inmiddels onder je knieën en na een dag onder gekwijld, gepoept en geplast te zijn is seks het laatste waar je aan denkt. En dan hebben we het nog niets eens over tepelkloven, een herstellend lichaam en de toestand downunder. Het is echt normaal als je pas na zes maanden of zelfs langer weer een beetje in de mood bent. Laat je vooral niet gek maken en opjagen. Het is vooral belangrijk dat je de intimiteit bewaart. Knuffel met elkaar, deel gul zoenen en complimenten uit en blijf praten. Het echte werk komt vanzelf wel weer, hoe meer druk je erop zit, hoe lastiger je het jezelf maakt.

Valkuil 4: Wie ben ik

Door alle zorg voor de baby raak je soms een beetje uit het oog wie je ook alweer was pre-baby. De spaarzame tijd die je hebt moet je over zoveel zaken verdelen dat je zelf aan het kortste eind trekt. Daar raak je leeg en opgebrand van en dat maakt je geen leukere partner. Zorg daarom dat je elke week iets puur en alleen voor jezelf doet. Ga naar de kapper, lak je nagels, lees een paar regels uit je lievelingsboek, ga naar de film, spreek af met je vrienden, begin dat nieuwe project voor je werk. Jij blij, iedereen blij.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.