geen zin in seks-krachtvoer voor vrouwen

5 dingen die je denkt als je man seks wil en jij niet + oplossingen

Wat is jouw eerste reactie als je de hand van je partner over je rug voelt gaan? Joepie we gaan van wippenstein of: no, please no? Lees in het laatste geval vooral even verder :-)

1. Seks? Laat me eerst een jaar slapen, dan praten we verder

Als de wallen op je knieën hangen is er maar 1 manspersoon die je van dichtbij wil bekijken en dat is Klaas Vaak. Dus draai je je vlug om, of doe je of je al in slaap bent als je partner ook maar aanstalten maakt.
Vrouw we begrijpen je! Als je hondsmoe bent staat je hoofd naar alles behalve seks. Leg dat maar eens uit aan je man, die goedbedoeld zegt; ‘schatje, doe dan toch gewoon wat rustiger aan.” Omdat zijn brein simpelweg anders werkt snapt hij niet dat je naast je werk, kinderen, huishouden, vrienden, sporten en je uiterlijk óók nog denkt aan een kaartje voor de zieke buurvrouw, de tandartsafspraak voor je kinderen, het aanvullen van wasmiddel als het op is en bedenk zo nog maar duizend van die kleine, stompzinnige dingen die als een oneindige to-do lijst door je hoofd spoken.

Vermoeidheid en slaapgebrek tasten niet alleen je seksleven aan, ze halen ook alle kleur uit de rest van je leven. Neem je vermoeidheid dus serieus en kijk wat je kan doen om meer energie te krijgen. Daarbij is slaap natuurlijk de eerste prioriteit. Ga een tijdlang vroeger naar bed en doe overdag powernaps waar je kan.
Neem ook je voeding eens onder de loep, geeft het je energie of loop je erop leeg? Schrap daarnaast alle overbodige afspraken uit je agenda. Laat je nieuwe favoriete, lievelingswoord nee zijn. Je hoeft niet op elk verzoek in te gaan van iedereen in te gaan.  Zet bovenal jezelf elke dag op de eerste plaats en vraag je bij alles wat je doet af; gaat dit me energie geven of kost het me energie? Check ook eens het natuurlijk fit programma waarbij je in 3 dagen leert hoe je je energieniveau op natuurlijke wijze kan verhogen. Compleet met boodschappenlijst, voedingsschema’s en supplementen.

2. De stress komt mijn poriën uit, waag het niet of ik wurg je

Voor mannen is een potje seks vaak de ultieme stress release, terwijl wij vrouwen juist eerst ontspannen moeten zijn om überhaupt zin te krijgen. Sta je strak van de stress dan wil je absoluut geen polonaise aan je lijf. Zaak dus om die stress te ontladen als je merkt dat je seksleven eronder lijdt.
Beweging is de beste manier om stresshormonen uit je lichaam te krijgen. Dat is evolutionair bepaald; stress betekende in de oertijd vaak gevaar waarbij je rennen moest voor je leven. Denk enge beesten die je op willen eten. Was je miljoenen jaren geleden aan het gevaar ontsnapt dan hadden de stresshormonen hun werk goed gedaan en keerde de rust lichamelijk en figuurlijk terug.
Hoe meer stress je hebt, hoe weldadiger beweging voor je zal zijn. Ga een stukje rennen, haal je gewichten uit de kast of maak een afspraak bij je sportschool, alles wat je hartslag omhoog helpt en je laat zweten.
Daarnaast is er nog een andere beproefde methode om stress kwijt te raken, ik noem het; de uilebal. Hij gaat zo:

Vraag je partner bij stress: ’lieve schat, mag ik even tegen je aan praten? Het duurt 5 minuten en je hoeft alleen maar te luisteren en te zeggen, ik begrijp het.’ Vervolgens vertel je alle zorgen en gedachten, hoe groot of klein ze ook zijn. Verlost van je uilenbal voel je je een ander mens. Voor vrouwen werkt het namelijk genezend als je woorden kan geven aan je problemen en alles wat je bezig houdt. 

Lees ook

3. Net de kinderen van mijn lijf geplukt en dan wil meneer ook nog aandacht

Zo vaak als je seks hebt om kinderen te krijgen, zo weinig heb je het als ze er eenmaal zijn. Dat begint al tijdens de zwangerschap en zet zich gestaag door na de bevalling. Met een baby aan en op je, of peuters die aan je rokken hangen, ben je na een dag met de kinderen behoorlijk verzadigd als het om aanraking gaat. Is de kinderschare eenmaal naar bed dan slaak je een diepe zucht van verlichting,  eindelijk je lichaam weer van jezelf! Maar niet voor lang, want daar is hij al: je lieftallige partner, die ook nog wel een stukje van je lust. Je zou hem als een mug van je af willen slaan! 
De grootste uitdaging voor elke moeder is voldoende me-time. Tijd waarin je alleen bent en helemaal kan doen wat je zelf wil. Ze zeggen niet voor niets: It takes a village to raise a child. Nou maak er maar een town van, want hulp van anderen heb je met kinderen hard nodig.
Lang leve de opvang, opa’s en oma’s en tantes en lieve vriendinnen die bij willen springen. Zet die hulptroepen in en gooi je schuldgevoel overboord. Ga een weekendje alleen weg, onderneem een tripje naar de sauna, boek een massage of ga naar de schoonheidsspecialiste. Gegarandeerd dat je daarna weer ruimte voelt om je partner toe te laten.

4. Uit de kleren, met dit lichaam? Dacht het niet!

Als je niet tevreden bent met je lichaam kan de schaamte over je lijf je flink parten spelen in de slaapkamer. In plaats van bezig te zijn met genieten, denk je alleen maar aan de putjes in je dijen of je borsten die wapperen als vlaggen in de wind.
We hebben het wat dat betreft ook niet makkelijk. Overal worden we geconfronteerd met plaatjes en beelden van perfecte lijven. Door al dat vergelijken krijg je een hekel aan je eigen lichaam wat er zo pover bij afsteekt. Het maakt dat je veel in je hoofd bezig bent in plaats van echt te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Eeuwig zonde! Het is niet makkelijk om hierin een ommekeer te maken, maar het is het proberen waard. Experimenteer de volgende keer tijdens het vrijen eens door vrijer te bewegen. Zoals jij het voelt en niet zoals je denkt dat het opwindend is. Daar zit soms een groot verschil tussen. Volg daarbij de natuurlijke aandrang van je lichaam. Misschien merk je gaandeweg ook dat het helemaal niet erg is als er her en der wat vlees trilt. Bedenk daarbij dat het mannen geen biet uitmaakt hoe je eruitziet. Voor hen is een vrouw die volop geniet en haar genot opeist mega pas mega opwindend.

5. Het doet al pijn als ik ernaar kijk. Wegwezen met dat apparaat

Pijn bij het vrijen komt vaker voor dan je denkt en de pest is dat je daardoor in een vicieuze cirkel kan belanden. Heb je regelmatig pijn bij het vrijen dan is de kans groot dat je er steeds minder zin in zal hebben, net zoals je je niet verheugt op een wortelkanaalbehandeling of bindweefselmassage.
Pijn bij het vrijen zet een hele fysiologische reactie in gang. Zo wordt bij de gedachte aan pijn, de opwinding in je lichaam geremd waardoor je  minder snel vochtig wordt. Ook kunnen je bekkenbodemspieren bewust of onbewust gaan aanspannen, waardoor het vrijen nog pijnlijker wordt.
Heb je pijn bij het vrijen, dan is het zaak die vicieuze cirkel te doorbreken. Dat betekent meteen stoppen als je pijn voelt, zodat je hersenen niet telkens een pijnprikkel krijgen die ze koppelen aan seks.
Daarnaast wil je de oorzaak boven water hebben. Zo kunnen vaginale infecties pijn geven, ook droge slijmvliezen zijn berucht. Droge slijmvliezen komen veel voor in de overgang, maar ook vlak na je bevalling of voor je menstruatie kunnen de slijmvliezen van je vagina droger zijn.
Verder spelen de bekkenbodemspieren een belangrijke rol; tijdens het vrijen moet je ze voldoende kunnen ontspannen. De bekkenbodemspieren vormen, zoals het woord al zegt, een bodem in je bekken en houden daarmee je buikorganen op zijn plaats. Ze bestaan uit een spierplaat met meerdere lagen. In de bekkenbodem zitten 3 openingen; voor je urinebuis, vagina en anus. De spieren zorgen tezamen dat je ontlasting en urine kan ophouden.

Heb je het idee dat je de bekkenbodemspieren te veel aanspant tijdens het vrijen dan kan je eens het volgende proberen: Vraag je partner bij de penetratie direct te stoppen als je voelt dat je spieren zich aanspannen. Hij zal dat voelen als een kleine barrière.
Vraag hem vervolgens om kleine beweginkjes te maken die heel zachtjes tegen de barrière duwen, terwijl je zelf rustig en diep doorademt. Een beetje als een spierknoop die je zachtjes masseert.
Je kan dan ineens merken dat de ‘poort’ als het ware open gaat en hij weer een stukje verder kan. Op die manier kan je meerdere van die poorten (spierlagen) passeren. Daarna zal je merken dat het vrijen veel makkelijker gaat en minder pijn doet.

Een andere oefening die je kan helpen om meer contact met je onderlichaam te krijgen is deze ademhalingsoefening:

  • Adem diep in en span daarbij je bekkenbodemspieren aan (hetzelfde wat je doet als je je plas ophoudt) Stel je daarbij voor dat er een energiebaan via je vagina via de achterkant over je rug, richting je kruin loopt.
  • Ontspan bij het uitademen je bekkenbodemspieren weer  en stel je daarbij voor dat de energiebaan aan de voorkant over je gezicht en lichaam weer naar beneden  gaat en door je vagina naar buiten stroomt.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.