rimpels-krachtvoer voor vrouwen

Rimpels voorkomen doe je zo

Wat moet je weten om rimpels te voorkomen? Dit zijn de dingen die je zelf kunt doen om een zichtbaar gladdere huid te krijgen en er jonger uit te zien.

Rimpels, daar ontkom je niet aan. Vroeg of laat zul je lijntjes op je gezicht terugvinden, die zich daar uiteindelijk permanent zullen nestelen. Het is oneerlijk verdeeld want de één krijgt ze sneller dan de ander. Dat heeft onder andere te maken met je genen, dus geef je moeder maar de schuld. Maar je leefstijl is daarnaast niet te onderschatten als het om je huid gaat en die kan je natuurlijk wél beïnvloeden. Lees snel verder want in dit artikel vind je een handig overzicht van voedingsmiddelen die je huid laten stralen en voedingsmiddelen die je moet mijden als de pest.

Krachtpatsers voor een mooie huid

Kurkuma

Kurkuma is 1 van de krachtigste antioxidanten en bevat allerlei stoffen die vrije radicalen te lijf gaan. Als je regelmatig kurkuma eet kun je dat echt terugzien in je huid, deze wordt zachter en gladder. Het beste neem je verse kurkumawortel, deze kun je schillen en door je eten vermengen. Zorg dat er je een flinke snuf zwarte peper bij doet en er wat vet bij eet, dan worden de actieve bestanddelen beter opgenomen. Kurkuma is geen worteltje om zonder handschoenen aan te pakken. Het spul maakt de vreselijkste vlekken op je huid en kleren. Als je je handen niet beschermt zie je er als snel uit alsof je al jaren een pak zware shag per dag rookt. Ik pers mijn kurkuma vaak met keukenhandschoenen aan in een knoflookpers en doe het dan door een gebakken eitje.

Antioxidanten

Wil je je huid mooi houden dan is het zaak er flink wat antioxidanten te eten, deze vangen vrije radicalen weg waardoor ze geen schade aan het DNA van je huidcellen en collageen kunnen toebrengen. Antioxidanten vind je in alle gekleurde groenten en fruit maar ook in knoflook en kurkuma. Maak er een uitdaging van om op een dag zoveel mogelijk kleuren te eten. Zoals rood in tomaten en aardbeien, groen in spinazie en appel, geel in gele paprika’s en ananas, blauw en paarstinten in bosfruit en rode kool.

Jarenlang zijn we bang gemaakt voor vetten, want als je er alleen al naar keek werd je moddervet. Maar niets is minder waar. Vet is vet goed man! En je hebt ze nodig als je een mooie huid wilt.

Antioxidant boosters

  • Blauwe bessen
  • Frambozen
  • Boerenkool
  • Kurkuma
  • Knoflook
  • Uien
  • Rauwe Cacao
  • Bieten
  • Verhitte tomaten

Goede vetten

Jarenlang zijn we bang gemaakt voor vetten, die kon je maar beter vermijden als de pest, want als je er alleen al naar keek werd je moddervet. Maar niets is minder waar. Vet is vet goed man! En je hebt ze nodig als je een mooie huid wilt. Zo zijn alle celmembranen gemaakt van vetzuren. De vetten zorgen daar dat het membraan soepel maar toch sterk is en afvalstoffen uit de cellen kunnen en voedingsstoffen erin. Door de goede vetten te eten, houd je de celmembranen soepel en dat zie je, want je huidcellen hebben natuurlijk ook allemaal membranen. Goede vetten vind je volop in: ongebrande noten, vette vis en avocado’s. Ook kan je als supplement Teunisbloemolie nemen, na 3 maanden gebruik ga je dit echt terug zien in je huid en het is ook nog eens goed voor je hormonen, zo willen het zien!

Voedingsmiddelen die je moet mijden

Suiker

Van suiker wist je al dat het niet zo gezond voor je is, maar wist je ook dat suiker je huid extra snel kan verouderen? Suikermoleculen kunnen in het lichaam een reactie aangaan met eiwitten of vetten. Er vormen zich dan deeltjes die maar moeilijk uit te scheiden zijn en het collageen van je huid kunnen aantasten. Ze heten: Advanced Glycation End Products oftewel AGE’S. Goede reden dus om suiker links te laten liggen, maar bedenk je ook dat alle koolhydraten uiteindelijk omgezet worden in glucose. Kies daarom vooral voor koolhydraten uit groente en fruit en wees tenzij je heel veel traint ook matig met granen in brood, pasta en aardappels.

Alcohol

Een beetje alcohol op zijn tijd is niet erg, een avond onbedaarlijk lachen en de bloemen buiten zetten kan namelijk heel bevrijdend zijn. Je kan er daarna weer maanden tegenaan. Maar elke avond alcohol drinken of elk weekend onder tafel liggen met de lege fles er bovenop is natuurlijk geen goed idee. Alcohol droogt je huid uit en maakt deze opgeblazen en vlekkerig.

Slechte vetten

Loop met een grote boog om margarine, bak- en braadboters, zonnebloemolie, maisolie en sojaolie heen. Deze vetten kunnen ontstekingen in je lichaam veroorzaken en verminderen de kwaliteit van je celmembranen dus ook die van je huid. Onthoud dat in alle chips, patat, koekjes en crackers en sauzen dit soort vetten worden gebruikt. 

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.