afvallen tips

Afvallen, 4 slimme tips

Afvallen lastig? Met deze slimme tips raak je die kilootjes wel kwijt.

Afvallen blijft een hot topic voor ons ladies, want hoe kom je nou af van die paar kilootjes teveel? Moet je als een gek sporten en jezelf van alles ontzeggen? Getsie wat ongezellig! Dat houdt echt niemand vol. Wat wel helpt? In een paar stappen je gezonde gewicht bereiken.

Tip 1: Ken jezelf

Laat ik beginnen bij het begin want als je wil afvallen heb je waarschijnlijk al vaak een poging gedaan en merk je steeds dat je weer terugvalt in je oude gewoonten. Voordat je met wat dan ook begint is het eerst belangrijk je valkuilen te ontdekken. Waar gaat het bij jou mis als je wil afvallen? Ben je een emotie eter? Begin je gemotiveerd maar geef je snel op? Beweeg je te weinig? Heb je last van een enorme hang naar suiker waardoor je maar blijft snoepen? Sla je maaltijden over om je vervolgens vol te stoppen? Heb je geen inspiratie voor gezonde maaltijden? Heb je geen steun van je partner? De redenen waarom afvallen maar niet lukt zijn legio. Ga er rustig voor zitten en schrijf op welke dingen jou telkens in de weg zitten om op gewicht te blijven. Bedenk stapsgewijs wat je kan doen om je valkuilen te omzeilen.

Tip 2: Afvallen met het Keto dieet

Ok en dan nu heel praktisch, wil je snel een aantal kilo’s afvallen dan is het keto dieet heel geschikt. Hierbij eet je een tijd minder dan 50 gram koolhydraten op een dag. Je lichaam gaat daarbij over op vetverbranding waardoor je heel efficiënt kilo’s verliest. Nou klinkt dit dus wel als afzien, maar het mooie van keto is dat je hongergevoel heel snel verdwijnt en je juist allemaal lekkere dingen mag eten waar je hartstikke vol van zit. In plaats van koolhydraten eet je voldoende eiwitten, goede vetten en volop lekkere groenten.
Het is belangrijk dat je het keto dieet niet al te lang doet hooguit 3 weken en daarbij water drinkt, omdat je in de eerste dagen ook veel vocht verliest. Als vrouw heeft je lichaam ook voldoende koolhydraten nodig om je schildklier en hormonen goed te laten functioneren. Eet je te lang heel weinig koolhydraten dan kan je daar problemen mee krijgen.  Maar als kickstart is een keto dieet dus heel geschikt, je valt er razendsnel van af. Ben je op zoek naar goede informatie over keto? Dan raad ik je de Amerikaanse site Marksdailyapple aan.

Tip 3: Koolhydraatarm eten

Ben je eenmaal afgevallen met een ketodieet dan kan je overgaan op koolhydraatarm eten om op gewicht te blijven. Vaak eten we namelijk veel meer koolhydraten dan je nodig hebt. Denk s’ochtends brood, s’middags brood en s’avonds pasta en dan ook nog wat suikerrijke tussendoortjes. Ze zeggen wel eens je moet je koolhydraten verdienen. Dat betekent hoe meer je beweegt, hoe meer koolhydraten je nodig hebt. Wil je op gewicht blijven dan kan je uitgaan van 1 maaltijd met koolhydraten op een dag. Kies daarbij voor gezonde koolhydraten dat zijn onder andere: zoete aardappel, zilvervliesrijst, havermout, quinoa, peulvruchten en zuurdesembrood. Kies voor de andere maaltijden voor volop groenten aangevuld met eiwitten en goede vetten. 

Tip 4: 80/20 regel

En als laatste zorg voor balans. Niemand gaat het ooit volhouden om altijd maar gezond te eten. Af en toe iets eten wat niet gezond is, is helemaal ok, dat heet leven. Misschien ben je wel dol op patat, dan eet je toch 1 x in de week een heerlijk patatje? Bouw die momenten gewoon vast in, dan zal je nooit teleurgesteld zijn in jezelf en kan je van alles genieten met mate. Zorg dat je ongeveer 80% van de tijd gezond eet en reserveer die andere 20% voor die lekkere dingen.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.