micro workouts-krachtvoer voor vrouwen

Micro workouts, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Sporten hoeft niet lang te duren, integendeel! Met micro workouts blijf je moeiteloos slank en fit.

Vind je het lastig fit te blijven in drukke tijden? Geen zin en motivatie om naar de sportschool te gaan?

Zie daar jouw redding: micro workouts! Oftewel sporten, maar dan zonder dat je het doorhebt.

No pain, no gain?

Als het om sporten gaat houden we er met zijn allen zeer rechtlijnige ideeën op na. Sporten doe je in een aaneengesloten tijdsperiode waarbij je een bepaald schema of routine volgt. Op de sportschool ga je alle apparaten langs en doe je een bepaald aantal sets en herhalingen. Als je gaat hardlopen loop je je vaste rondje of volg je de aanwijzingen van een hardloop app.

Ook voor groepssporten gelden allerlei vaste regels. Bovendien heb je pas gesport, als je hebt gezweet. Hier is natuurlijk helemaal niets mis mee. Alleen schuilt er wel een klein gevaar in. Doordat je vasthoudt aan een vaste routine, kost het veel moeite dit week in week uit vol te houden. Bovendien ben je sneller van slag als het je één keer of een paar keer achter elkaar niet lukt om te gaan sporten. Je moet van goede huize komen, om het dan weer op te pakken..
Enter micro workouts.
Hiermee blijf je zonder veel moeite fit en slank

Het geheim van die micro workouts is dat je ze doet zonder dat het je moeite kost. Maar reken maar dat je ze voelt de volgende dag!

Wat zijn micro workouts?

Micro workouts zijn niets anders dan korte (kracht)oefeningen die je thuis gedurende de dag doet. Gewoon tussen de bedrijven door. Bijvoorbeeld een paar kniebuigingen terwijl je wacht tot het water voor je thee kookt. Buikspieroefeningen tijdens een reclameblok, even een paar keer opdrukken voordat je boodschappen gaat doen. Het kan van alles zijn en er hoeft totaal geen structuur in te zitten.

Het geheim van die micro workouts is dat je ze doet zonder dat het je moeite kost. Daarbij moet je echt een mindset switch maken. Omdat het geen moeite kost, betekent het niet dat je er dus niks aan hebt en het dus ook niet moet doen. Juist wel! Je doet bijvoorbeeld 5x op een dag een minuut lang de plank. Telkens wel even zwaar, maar ook zo weer voorbij. Dat is uiteindelijk toch 5 minuten dat je je buikspieren zeer intensief hebt aangespannen. Reken maar dat je dat voelt de volgende dag! Maak er een uitdaging van om de hele dag door je micro workouts te doen.

Zo doe je het

Micro workouts zijn niet moeilijk. Je doet oefeningen die je misschien normaal ook al deed, maar je splitst ze nu op in heel kleine blokjes en verdeelt ze over de dag. Als je het fijn vindt kun je in het begin een doel voor jezelf stellen; bijvoorbeeld 60 squats op een dag. Je zult zien hoe makkelijk je daaraan komt als je er telkens tussendoor een paar doet. Dat zijn toch 60 squats die je anders nooit gedaan had. Je kunt je ook de ene dag op verschillende oefeningen voor je armen storten. Terwijl je je de andere dag op je buik richt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voorbeelden van micro workouts:

  • Een paar keer per de dag de trap op en neer rennen
  • 5x opdrukken tijdens ieder reclameblok
  • 10 kniebuigingen terwijl je je tanden poetst
  • Setje buikspieroefeningen voordat je onder de douche springt
  • Je kind een paar keer extra optillen
  • Wat yoga oefeningen
  • Even kort touwtjespringen
  • Je zware boodschappentas gebruiken om deadlifts te doen
  • Een paar jumping jacks
  • Intensief dansen als je een leuk nummer hoort

Wees creatief en laat het iedere keer maar heel kort duren; een minuut, hooguit twee minuten. Als je het te ingewikkeld maakt, zit je weer in je oude sportroutine en is de kans groot dat je er de brui aan geeft. Houd het dus heel kort, maar doe het wel zo vaak als je kunt op een dag. Leg ook overal dingen neer die je eraan helpen herinneren om even wat oefeningen te doen, zoals een springtouw of een paar gewichtjes. Ik beloof je dat je binnen no time resultaten zult zien!

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.