cellulite krachtvoer voor vrouwen

Cellulite verminderen met alledaagse ingrediënten

Dik of dun het maakt niet uit. Elke vrouw heeft in meer of mindere mate last van cellulite. Gelukkig kan je er wel iets aan doen met deze tips.

Vaak denk je dat het door een paar kilo’s te veel komt en eet je bakken met vetarme hüttenkäse om de structuur ervan vervolgens net zo snel weer op je heupen en billen terug te zien. Het is oneerlijk verdeeld in de wereld, want naast dat mannen geen menstruatie hebben of kinderen hoeven te baren is cellulite hen zo goed als onbekend. Ik bedoel, heb je Brad Pitt zijn billen ooit met cellulite bezaaid gezien? 

Hoe kom je eraan?

Cellulite is een verandering van de structuur van je huid en de onderliggende vetcellen. Voordat je die structuurverandering echt ziet en zichtbare cellulite hebt, is het probleem al veel langer aan de gang. Het begint vaak bij de kleine bloedvaatjes in de tweede en derde laag van je huid, die door verschillende oorzaken zoals te weinig beweging of te veel stress niet meer optimaal functioneren. In plaats van vocht en afvalstoffen af te voeren blijven deze steken in het bindweefsel. Dit geeft ter plekke een irritatie aan het omliggende weefsel zoals het collageen wat je huid en de vetcellen stevigheid geeft. Je lichaam probeert het aangetaste collageen te repareren, maar dat is net alsof je verder metselt op een muurtje wat al scheef stond; het collageen maar ook de vetcellen worden door deze goedbedoelde herstelpoging anders verdeeld waardoor die hobbelige structuur nog erger wordt.

Hormonen in de war

Ook het hormoon oestrogeen speelt een rol in dit verhaal. Een teveel aan oestrogeen in je lichaam kan namelijk zorgen dat de cellulite verergert en er meer vet en vocht vastgehouden worden op je billen en dijen. Tegenwoordig komt een overmaat aan oestrogeen ten opzichte van andere hormonen zoals progesteron bij steeds meer vrouwen voor. Onder andere door het slikken van de anticonceptiepil, maar ook doordat je met allerlei chemische stoffen in aanraking komt die een oestrogeen-achtige werking kunnen hebben in je lichaam. Deze zogenaamde xeno-oestrogenen kunnen in huidverzorgingsproducten zitten zoals parabenen. Ook via je voeding kom je er mee in aanraking in de vorm van kleur, geur, smaakstoffen, conserveringsmiddelen en bestrijdingsmiddelen. Plastic verpakkingen kunnen op hun beurt kleine deeltjes in de voeding laten ‘lekken’, waardoor ze in je lichaam terecht komen en je hormoonhuishouding kunnen verstoren.

Eet dagelijks een handje Gojibessen of drink een glas bietensap.

Cellulite verminderen met dit krachtvoer

Chiazaden

Chiazaden bevatten slijmstoffen die helpen je stoelgang soepel te houden waardoor afvalstoffen in je lichaam goed verwijderd worden. Strooi ze over je smoothies en salades of maak er een lekkere chiazaadpudding van, door een eetlepel zaden te mengen met kokosmelk en wat stukjes fruit en dit te laten opstijven in de koelkast.

Citrusschil

In de schil van citroen zitten etherische oliën die je kunnen helpen bij cellulite. Gebruik alleen de schil van biologische citroenen en gebruik deze door smoothies of in je saladedressing.

Brandnetelpoeder

Brandnetelpoeder zit tjokvol mineralen en helpt bij de vetverbranding. Je kunt het kant en klaar kopen of zakjes brandnetelthee openmaken en de inhoud iets fijner malen met een koffiemolen. Gebruik dagelijks een halve eetlepel. Wissel het gebruik af en stop hier af en toe ook weer mee.

Goji bessen en bietensap

Deze bevatten beide betaïe wat de lever ondersteunt bij het ontgiften. Eet dagelijks een handje Goji bessen of drink een glas bietensap. 

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.