scheerscrub-krachtvoer voor vrouwen

Bikinilijn scheren zonder uitslag? Met dit natuurlijke stappenplan lukt het wel

Het scheren van je bikinilijn belooft meestal niet veel goeds. Je eindigt negen van de tien keer met een bloederig slagveld. Met deze natuurlijke DIY producten lukt het wel!

Het scheren van je bikinilijn belooft meestal niet veel goeds. Je begint hoopvol en waant je een immer badpak ready Sylvie Meis, om vervolgens steevast te eindigen met een bloederig slagveld. Dagen later volgt de niet te harden jeuk die altijd nét optreedt als je in gezelschap bent en niet kan krabben. Op zoek naar de heilige bikinigraal probeer je wax strips die aan alles plakken behalve die rothaartjes. Of gebruik je een epileerapparaat om je direct te beseffen dat er grenzen zijn aan de pijn die je wil lijden voor een gladde bikinilijn. Is er hoop? Ja! Met dit 3 stappenplan met natuurlijke DIY-producten maak je korte metten met die rottige scheeruitslag.

Stap 1: Sugardaddy scheerscrub
(voor 1 scheerbeurt)

Een geslaagde scheersessie staat of valt met een goede scrubbeurt. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en maak je ingegroeide haartjes los. Je maakt een milde en natuurlijke scheerscrub heel makkelijk zelf met maar 3 ingrediënten; suiker, kokosolie en gedroogde lavendelbloemetjes.
Suiker heeft de perfecte kristalstructuur om de gevoelige huid van je bikinilijn te scrubben maar niet te irriteren. Kokosolie werkt antibacterieel, heeft verzorgende eigenschappen en zorgt dat het scheermesje goed over je huid kan glijden. Tenslotte geven de lavendelbloemetjes een aangename geur en werken ze verzachtend.
Voor het beste resultaat maak je eerst je huid nat en brengt dan de scheerscrub met ronddraaiende bewegingen aan, vervolgens kan je de scrub direct gebruiken om mee te scheren. Dit heb je ervoor nodig:

Ingrediënten

  • 1 eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereiding:

Smelt de kokosolie op gematigd vuur in een pannetje en voeg de suiker, lavendelbloemetjes en etherische olie toe. Laat even afkoelen voor gebruik.

Stap 2: Het juiste mes

Voor elk klusje geldt; goed gereedschap is het halve werk, zeker als je je bikinilijn gaat scheren. Tegenwoordig hebben bijna alle scheermesjes meerdere scheerbladen in de kop. Je zou denken hoe meer scheerbladen, hoe beter, maar het tegenovergestelde is waar. Ze kunnen je huid juist extra irriteren doordat je telkens met meerdere mesjes over hetzelfde oppervlak schaaft. Ook snijden ze de haartjes net onder je huid af, waardoor ze veel makkelijker ingroeien. De magische truc die écht helpt: een oldskool scheermes met maar 1 scheerblad. Deze scheert de haartjes superscherp af en vermindert daarmee de kans op irritaties en ingroeien. Het is wat duurder en je moet even handigheid krijgen in het vervangen van de mesjes, maar het is het geld dubbel en dwars waard!

Stap 3: Smooth Honey tonic
(voor 1 behandeling )

Eenmaal gladgeschoren is de na-verzorging heel belangrijk. Je wil eventuele infecties meteen de kop indrukken en tegelijkertijd de huid verzachten. Dat gaat allemaal lukken met deze Smooth Honey tonic. Honing helpt je huid sneller herstellen en werkt tezamen met de Tea Tree olie antibacterieel. Appelazijn balanceert de PH waarde van je huid en verwijdert eventueel nog overgebleven dode huidcellen. Breng de tonic na het scheren aan met een wattenschijfje en laat deze zo’n 3 tot 5 minuten inwerken. Daarna kan je het voorzichtig verwijderen met een ijskoud nat washandje. En walla clean en smooth! Dit heb je nodig voor de tonic:

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 5 druppels etherische Tea Tree olie

Bereiding:

Meng alle ingrediënten door elkaar.

Lees ook

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.