Relatie boosten

6 leuke tips om je relatie te boosten

Wil je je relatie fris en sprankelend houden? We hebben 6 leuke tips voor je om je relatie te boosten en spannend te houden.

Verliefd worden is in een oogwenk gedaan maar na een tijd zijn de vlinders lang en breed gevlogen. Daar is gelukkig wel liefde voor in de plaats gekomen en daar moet je een beetje je best voor doen, zeker als je al jaren samen bent. Om je relatie sprankelend en fris te houden, hebben we 6 leuke tips voor je.

Tip 1: Wees de leukste

In een relatie ben je constant op elkaars gedrag aan het reageren, vaak zonder dat je het doorhebt. De verwachtingen van elkaar stapelen zich daardoor in een donker hoekje op. Soms zit je verbolgen te wachten tot de ander eindelijk eens naar je luistert of aan jouw eisen gaat voldoen. Draai het eens helemaal om en wees zélf de leukste, of in andere woorden doe voor je partner, wat je wil dat hij voor jou doet. Dus: Wil je gehoord worden? Luister dan zelf beter. Wil je aandacht? Geef je partner dan meer aandacht. Mis je spanning in je relatie? Trek dan zelf de stoute schoenen of een stout pakje aan.

Tip 2: Verzorg jezelf

Hoe langer je bij elkaar bent, hoe vertrouwder je met elkaar bent. Je partner heeft je in al die jaren in alle verschijningsvormen gezien. Na verloop ga je dan vaak ook minder moeite doen en komt je huispak regelmatig uit kast. Hoe anders was dat toen je net verliefd was? Reken maar dat je aandacht aan je uiterlijk besteedde en uren voor de spiegel stond voor de perfecte look. Haal dat gevoel weer naar boven verzorg jezelf goed. In de eerste plaats voor jezelf, het geeft je een goed gevoel en dat straal je ook weer uit. Zo breng je die sprak van het begin weer terug.

Tip 3: Stay sexy

De seks schiet er na verloop van tijd vaak een beetje in. Dat is superzonde, want dat is nou net de lijm in je relatie. Natuurlijk hoef je niet elke dag van bil, maar regelmatig vrijen zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk in contact met elkaar komt. En ja soms moet je daar echt even zin voor maken. Vaak komt die zin vanzelf als je begint met vrijen. Merk je dat je libido echt heel laag is? Dan kan je eens Maca proberen. Deze knol geeft meer energie, reguleert je hormoonhuishouding en geeft je libido een boost.

Tip 4: Blijf geïnteresseerd

Als je al een tijdje bij elkaar bent, heb je het idee dat je precies weet hoe je partner in elkaar zit. Maar niets zo veranderlijk als een mens. Iedereen ontwikkelt zich, ook je partner. Blijf dus altijd geïnteresseerd en bezie je partner elke dag weer met frisse ogen, hij zou je nog wel eens kunnen verrassen.

Tip 5: Toon respect

We kennen allemaal wel van die stellen die constant op elkaar lopen te vitten ook als jij er bent. Behoorlijk gênant. Toch gebeurt het heel vaak dat in de loop van de tijd het respect naar elkaar toe steeds minder wordt. Tegen je partner doe je vaak gemener en botter dan je ooit tegen iemand anders zou zijn. Superzonde! Want harde woorden in een ruzie worden niet snel vergeten. Ze vormen minischeurtjes in je relatie. Probeer altijd respectvol te blijven en let op je woordkeuze. Het respect wat je geeft, krijg je ook weer terug.

Tip 6: Manage je verwachtingen

Dankzij sprookjes en romantische films is ons al van jongs af aan ingeprent dat er 1 grote ware liefde is, die ons zal verlossen van al ons lijden en ons oneindig gelukkig gaat maken. Nou haal jezelf maar snel uit die droom. Want je geluk in iemand anders handen leggen is nooit verstandig. Bovendien is het ook niet eerlijk om die verantwoordelijkheid bij een ander te leggen. Maak jezelf in de eerste plaats gelukkig, dan zit je zo vol met liefde dat je die makkelijk aan een ander kan schenken.

deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Hallo baby dag relatie

Hallo baby, dag relatie!

Hallo baby! Niets is mooier dan een kleine dreumes in je leven. Maar betekent dat ook dat je, vanaf nu, je relatie vaarwel kunt zeggen?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.