vlierbessensiroop-krachtvoer voor vrouwen

Recept: Vlierbessensiroop voor je weerstand

Vlierbessensiroop is een echte boost voor je weerstand en je maakt het ook nog eens heel makkelijk zelf. Het recept vind je hier.

De herfst leent zich prima om gezellig in je keuken te rommelen, bijvoorbeeld om een heilzaam vlierbessendrankje te maken. Zo maak je in een handomdraai een lekkere siroop van vlierbessen. Eenmaal op het vuur gaat je huis heerlijk naar kaneel en een kruidige herfstgeur ruiken.
Vlierbessen kan je tot eind oktober in het wild plukken.  Is het plukseizoen voorbij dan kan je met gedroogde vlierbessen ook prima een siroop maken. De bessen bestel je gemakkelijk online.

Boost voor je immuunsysteem

Vlierbessen worden al sinds oudsher gebruikt om de weerstand tegen griep en verkoudheid te versterken. Zo zijn de bessen niet alleen rijk aan vitamine C, ze bevatten ook polyfenolen. Deze stoffen maken het griepvirussen lastiger de cellen binnen te dringen. Ook zorgen polyfenolen dat je eigen immuun cellen actiever worden en daardoor bacteriën en virussen beter kunnen bestrijden. Het gebruik van vlierbessen kan helpen om de duur van een griep of verkoudheid te verkorten. Dit heb je nodig voor ongeveer 400 ml siroop:

Ingrediënten:   

  • 100 gram gedroogde vlierbessen
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 blokje verse gember (ter grootte van je duim) in plakjes
  • 700 ml water
  • 4 eetlepels honing
  • Sap van 1 citroen
  • Glazen beugelfles

Bereiding:

Doe de gedroogde vlierbessen met het water, kaneel en gember in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook. Laat een half uurtje zachtjes pruttelen, je zal zien dat het gaat inkoken.
Druk na een half uur koken de bessen in het pannetje nog even goed plat met de achterkant van een lepel of een pureestamper.
 Zeef het mengsel en voeg het citroensap en de honing toe.
Laat afkoelen en giet in de glazen beugelfles.
De vlierbessensiroop kan je op een koele, donkere plek zo’n twee weken bewaren.

Hoe te gebruiken:

Je kan de bessensiroop gewoon puur drinken, neem dan elke dag een klein borrelglaasje of voeg het toe aan je smoothie, yoghurt of havermout. Ook kan je er een heerlijke verwarmende drank van maken, voeg dan 2 eetlepels vlierbessensiroop aan een mok heet water toe.
Heb je wat te vieren? Een scheutje vlierbessensiroop in een glaasje Prosecco of Champagne geeft een prachtige kleur en smaakt heerlijk.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-mail
Ook interessant

Vergelijkbare artikelen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang elke maand de beste insider tips & tricks op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website ervaring te verbeteren.